Για περισσότερα από 25 χρόνια, η οικογένεια Βαθρακοκοίλη λειτουργεί πρατήριο υγρών καυσίμων, στη Χώρα της Νάξου και διαθέτοντας την απαραίτητη τεχνογνωσία κι εξειδίκευση στο χώρο πώλησης πετρελαιοειδών, προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, καύσιμα υψηλής ποιότητας και απόλυτης ακρίβειας στην ποσότητα σε ιδιώτες – κατοίκους ή επισκέπτες του νησιού – αλλά και σε επαγγελματίες ή επιχειρήσεις.

Με την προσφορά εμπλουτισμένων με ειδικά προσθετικά και σε ανταγωνιστικές τιμές καυσίμων, εφοδιάζει οχήματα και σκάφη για την ασφαλή και άνετη κίνησή τους, οικιακούς ή επαγγελματικούς χώρους για την επαρκή θέρμανσή τους, καθώς και επιχειρήσεις για τη λειτουργία τους. Έχοντας επιλέξει συνεργασία με μια από τις πλέον δυναμικές κι αναπτυσσόμενες εταιρείες πετρελαιοειδών, τη REVOIL, ως μέλος του δικτύου πρατηρίων της, ενισχύει την δέσμευση για παροχή ελεγμένων και πιστοποιημένων καυσίμων, πάντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς και χωρίς απώλεια στην ποσότητα.

Ταυτόχρονα, με ειδικές προσφορές και παροχές, επιδιώκει τη δημιουργία σταθερών και μακροχρόνιων σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες, ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες, καύσιμα ποιότητας, κι έτσι να κερδίζουν από κάθε τους ανεφοδιασμό, ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα.

Βασικός στόχος του σχεδιασμού της νέας ταυτότητας ήταν η σηματοδότηση ενός σύγχρονου, δυναμικού κι αξιόπιστου καταστήματος πώλησης υγρών καυσίμων σε τοπικό επίπεδο, που να εκπέμπει επαγγελματισμό, υπευθυνότητα, εμπειρία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια κι επιλογή του καλύτερου πάντα προμηθευτή, προς όφελος των πελατών.

Διαθέτοντας ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως εμπειρία και τεχνογνωσία, εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού (σύγχρονες αντλίες), ανταγωνιστικές τιμές, προνομιακή θέση του πρατηρίου, άμεση και φιλική εξυπηρέτηση και πάνω απ’ όλα εξαιρετικής ποιότητας καύσιμα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αποφάσισε την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, μέσα από την προσέγγιση νέων τμημάτων της αγοράς.

Για το λόγο αυτό, απευθύνθηκε στο γραφείο μας, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της εικόνας, στην ενδυνάμωση της φήμης, στη διείσδυση σε νέες αγορές, στην πληροφόρηση του κοινού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει, στην αύξηση των πωλήσεων, δεδομένης της χαμηλής αναγνωρισιμότητας και γνώσης του πρατηρίου, κυρίως από τους επισκέπτες και ταξιδιώτες στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε στην κατάρτιση ενός πλάνου ενεργειών επικοινωνίας και προβολής, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε το σχεδιασμό κι ανάπτυξη μιας νέας, διακριτής ονομασίας και ταυτότητας, την κατασκευή εταιρικής ενημερωτικής ιστοσελίδας, την παρουσία της επιχείρησης σε ψηφιακά κανάλια, την προώθησή της μέσω μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε να προσεγγίσει ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά τα νέα κοινά ενδιαφέροντος που επισκέπτονται τη Νάξο.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την ονομασία, στόχος ήταν η επιλογή του ονόματος αφ’ενός να εξυπηρετεί την αποτελεσματική εύρεση του πρατηρίου, μέσω μηχανών αναζήτησης κυρίως από τους επισκέπτες του νησιού, αφ’ ετέρου να σηματοδοτήσει τη δυναμική ανάπτυξής του, ως ενός ισχυρού, τοπικού παρόχου πετρελαιοειδών που διακρίνεται για την προσφορά εξαιρετικής ποιότητας καυσίμων καθημερινά σε ιδιώτες κι επιχειρήσεις του νησιού.

Έτσι, ο ιδιοκτήτης μάς ανέθεσε αρχικά τη μελέτη και το σχεδιασμό νέου εμπορικού σήματος και επωνυμίας.

Βασικός στόχος του σχεδιασμού της νέας ταυτότητας ήταν η σηματοδότηση ενός σύγχρονου, δυναμικού κι αξιόπιστου καταστήματος πώλησης υγρών καυσίμων σε τοπικό επίπεδο, που να εκπέμπει επαγγελματισμό, υπευθυνότητα, εμπειρία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια κι επιλογή του καλύτερου πάντα προμηθευτή, προς όφελος των πελατών.

Για το λόγο αυτό, προέκυψε η ανάγκη ανάπτυξης κι ενός εταιρικού tagline που θα συνοδεύει τη νέα ταυτότητα, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η εικόνα και να σηματοδοτηθεί καλύτερα η φιλοσοφία και η αποστολή της επιχείρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργική ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε στο σχεδιασμό αρχικών προτάσεων, όπου παρουσίασε και νέο προτεινόμενο εταιρικό slogan.

Με την πλήρη αποδοχή κι έγκριση της επιχείρησης, το πρατήριο ονομάστηκε NGS (Naxos Gas Station), δίνοντας έναν ξεκάθαρο τόνο και ύφος δυναμισμού και ηγετικής θέσης στην τοπική αγορά, με τη χρήση αγγλικών λέξεων, συνοδευόμενο από το tagline “Nothing less than fuel.

Η εικαστική πρόταση που επικράτησε κι εγκρίθηκε, αφορά σε μια εξ’ ολοκλήρου μοναδική καλλιτεχνική προσέγγιση όπου κυριαρχούν τα έντονα στοιχεία γραμμάτων (NGS), σε ιδιαίτερο ύφος γραφής και σε χρώμα (πράσινο) που ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και συνδέεται οπτικά με την έννοια της ενέργειας, ενώ παραπέμπει ψυχολογικά σε κάτι φιλικό, προσιτό, καθαρό, ποιοτικό.

Ένα εικαστικό στοιχείο, σε μορφή ανοικτού κύκλου με κενό στη μια πλευρά, σχεδιασμένο ώστε να προκαλεί ένα μοναδικό εφέ κίνησης από έξω προς τα μέσα ή από ψηλά προς χαμηλά, σηματοδοτεί την κυκλική πορεία-ροή-άντληση του υγρού καυσίμου, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό, αλλά οικείο κι άμεσα συνδεδεμένο με επιχείρηση του κλάδου, σύμβολο.

Δεν επισκιάζει το κυρίαρχο στοιχείο του λογοτύπου, τα τρία γράμματα (NGS), αλλά το συνοδεύει διακριτικά, ενισχύοντας στο μυαλό των καταναλωτών τη σύνδεση με την αγορά καυσίμου, την φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, την καλή λειτουργία, την άψογη απόδοση, την ποιοτική διύλιση.

Το έντονο πράσινο χρώμα που εξελίσσεται και μεταβάλλεται σε πορτοκαλί προς το κέντρο του κύκλου συμβάλλει κι αυτό στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού, οπτικού ερεθίσματος, ενισχύοντας το συμβολισμό της μετατροπής του καυσίμου σε ενέργεια απαραίτητη για την καθημερινή λειτουργία μηχανών κι εξοπλισμού.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, η ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε και στη δημιουργία ενός συνοπτικού brand manual, με οδηγίες χρήσης και παρουσίαση εφαρμογών του νέου λογοτύπου.

Στη συνέχεια, η web development ομάδα της OPEN UP Communications ανέλαβε το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή μιας εταιρικής, πληροφοριακής ιστοσελίδας, με αναλυτική περιγραφή και παρουσίαση του profile, των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, των προϊόντων ανά κατηγορία οχήματος ή δραστηριότητας, καθώς και των προσφορών και προγραμμάτων πιστότητας του πρατηρίου και του παρόχου.

Σχεδιασμένη για φιλική χρήση και γρήγορη πλοήγηση, σε μοντέρνο ύφος, πλήρως συνδεδεμένη με τη νέα ταυτότητα και με επίκεντρο την άμεση ενημέρωση, την ολοκληρωμένη πληροφόρηση ή την εύκολη επικοινωνία με το πρατήριο, η νέα ιστοσελίδα https://naxosgasstation.gr δίνει το στίγμα της ανανέωσης και της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, εισάγοντάς την στον ψηφιακό κόσμο.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων και για την αμέριστη αποδοχή κι ικανοποίηση από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τους οποίους κι ευχαριστούμε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν την OPEN UP Communications.



Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook και βρείτε ενδιαφέρουσες λύσεις και προτάσεις για την επιχείρησή σας.