Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας μικρής τοπικής επιχείρησης, είναι βέβαιο, ότι αυτό που σας απασχολεί καθημερινά είναι πως θα προωθήσετε πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε στην τοπική αγορά.

Ακόμη κι αν έχετε ικανοποιητικές πωλήσεις, ο συνεχώς αυξανόμενος ανταγωνισμός και η ανάγκη για προσέλκυση νέου πελατολογίου, καθιστά επιτακτική την χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων και καναλιών διαφήμισης και προβολής, με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Κι ενώ η παραδοσιακή διαφήμιση, αν και εξακολουθεί να είναι ένα ιδιαίτερα δυνατό εργαλείο επικοινωνίας, αποτελεί μια κοστοβόρα επιλογή για μια τοπική επιχείρηση, η χρήση εναλλακτικών αλλά εξίσου αποτελεσματικών μορφών προβολής μπορεί να βοηθήσει μια μικρή, τοπική επιχείρηση να προσεγγίσει νέους πελάτες.

Η εμφάνιση του λεγόμενου video marketing με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, το καθιστά ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία ενίσχυσης της εικόνας και προώθησης των προϊόντων μιας επιχείρησης.

Στην ψηφιακή εποχή που πλέον ζούμε, η δημιουργία, αναπαραγωγή και διανομή οπτικοακουστικού περιεχομένου έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Η ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας και η είσοδος στη ζωή μας κινητών τηλεφώνων με δυνατότητες λήψης κι επεξεργασίας – εύκολα, γρήγορα κι απλά – υψηλής ευκρίνειας videos, τα οποία στη συνέχεια μοιραζόμαστε με τους φίλους μας, μέσω των social media, έχει επηρεάσει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε όχι μόνο με τους γύρω μας, αλλά και με τις επιχειρήσεις και τα brands.

Παράλληλα, η διείσδυση ψηφιακών πλατφορμών και εφαρμογών, όπως το Instagram, το TikTok ή το YouTube που βασίζονται στη δημιουργία και κατανάλωση videos οδηγεί τους χρήστες στο να ανακαλύπτουν και να εκτίθενται σε νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες.

Αυτή η τάση φαίνεται να έχει δυναμική, κάτι που οι επιχειρήσεις, όσο μικρές κι αν είναι, δεν μπορούν να αγνοήσουν. Αντίθετα, η εμφάνιση του λεγόμενου video marketing με τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, το καθιστά ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία ενίσχυσης της εικόνας και προώθησης των προϊόντων μιας επιχείρησης.

Και μην ξεχνάτε, πως με ένα video διάρκειας 1-2 λεπτών, μπορείτε να παρουσιάσετε με μεγαλύτερο αντίκτυπο τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε, σε αντίθεση με ένα απλό κείμενο που θα έπρεπε οι πελάτες σας να διαβάσουν για 10-12 λεπτά.  

Ας δούμε λοιπόν, μερικά από τα πλεονεκτήματα του video marketing:

Προσελκύει νέους πελάτες

Με ένα video μια μικρή, τοπική επιχείρηση μπορεί να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της και να προσελκύσει νέους πελάτες. Με ενδιαφέροντα και ελκυστικά, καθώς και υψηλής ποιότητας μικρά videos που μπορείτε να δημοσιεύσετε στα social media ή στην ιστοσελίδα σας, θα τραβήξετε την προσοχή των ντόπιων ή των επισκεπτών πελατών σας.

Χτίζει εμπιστοσύνη και πιστότητα

Ένα καλοφτιαγμένο video μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη και να βοηθήσει στο χτίσιμο σχέσεων μεταξύ επιχείρησης και πελατών, προωθώντας θετικά την εικόνα της. Μέσα από συνεντεύξεις των υπαλλήλων, αναφορές ή σχόλια των πελατών, στοιχεία της διαδικασίας παραγωγής ή προετοιμασίας των προϊόντων, καθώς και οδηγίες ή πληροφορίες για αποδοτικότερη χρήση ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, ένα video μπορεί να ενισχύσει την αξιοπιστία της επιχείρησής σας.

Αυξάνει την ανταπόκριση και τις πωλήσεις

Εάν ψάχνετε τρόπους να αυξήσετε τις πωλήσεις, τότε με ένα video μπορείτε να το πετύχετε. Επιχειρήσεις που είχαν ανεβάσει στις ιστοσελίδες τους προωθητικά videos, είδαν αύξηση στην ανταπόκριση πελατών έως και 80%. Ταυτόχρονα, όλο και περισσότερο οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές μέσα από το διαδίκτυο. Ένα ποσοστό περίπου 60% των καταναλωτών κάνει αγορές, βλέποντας videos στα social media, κάτι που σημαίνει πως η επίπτωση στις πωλήσεις μπορεί να είναι μεγάλη.

Προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα αυτή τη στιγμή είναι πως αρκετές επιχειρήσεις δεν έχουν εντάξει στην στρατηγική τους αυτό το εργαλείο. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ένα μικρό ποσοστό των επιχειρήσεων δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση προωθητικών videos. Συνεπώς, όσοι ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν videos για την προβολή τους θα έχουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών τους.

Τα social media ευνοούν τη χρήση videos

Το Facebook, το Instagram, το YouTube κι άλλες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων έχουν αναπτύξει λειτουργίες που ευνοούν τη δημοσίευση, αναζήτηση και κοινοποίηση videos με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα ως προς την θέαση του περιεχομένου από ολοένα και μεγαλύτερο κοινό. Μάλιστα, εάν τα videos είναι εντυπωσιακά, διασκεδαστικά, χαρούμενα και ζωντανά, τότε αυξάνεται η αλληλεπίδραση του κοινού πολύ περισσότερο.

Αναδεικνύει την προσωπικότητα και ενισχύει την εικόνα της επιχείρησης

Με ένα video μπορείτε να δείξετε στοιχεία της ταυτότητας και της προσωπικότητας της επιχείρησής σας πολύ πιο αποτελεσματικά. Σε αντίθεση με τα έντυπα υλικά προβολής, τα videos είναι πολύ πιο ζωντανά, πιο δυναμικά, πιο επιδραστικά κι ενθαρρύνουν το κοινό να αλληλοεπιδράσει και να συνδεθεί με την εταιρεία σας ευκολότερα. Ταυτόχρονα, τα videos δείχνουν στους μελλοντικούς σας πελάτες ένα profile επιχείρησης που συμβαδίζει με τη σύγχρονη κουλτούρα και υιοθετεί τις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής.

Βελτιώνει την απόδοση της ιστοσελίδας σας

Εάν έχετε videos αναρτημένα στην ιστοσελίδα σας, τότε έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες η Google να ιεραρχήσει το site σας αρκετά ψηλά. Χρησιμοποιώντας videos και τις κατάλληλες τεχνικές SEO κατά τη δημιουργία των υλικών, θα μπορέσετε να βελτιώσετε σημαντικά τα αποτελέσματα αναζήτησης για την ιστοσελίδα σας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απόδοση της ψηφιακής σας προβολής.

Ένα video είναι πολύ πιο αποτελεσματικό ακόμη κι από ένα τέλεια γραμμένο κείμενο. Αποτελεί ένα εργαλείο επικοινωνίας που προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε τοπική επιχείρηση να πει την ιστορία της ή να παρουσιάσει τα προϊόντα της με μοναδικό τρόπο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένα πλάνο video marketing πρέπει να αφεθεί στην τύχη του ή ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να εφαρμοστούν για να πετύχει τους στόχους του.

Τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και δημιουργικότητας, τα videos θα πρέπει να περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα στοιχεία, ώστε να δημιουργούν αξία για την επιχείρηση, να επικοινωνούν οφέλη για τον καταναλωτή, να κερδίζουν την προσοχή του κοινού, να ενθαρρύνουν την αντίδραση και την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Στην OPEN UP Communications διαθέτουμε και την τεχνογνωσία και τα εργαλεία, ώστε να αποκτήσετε το περιεχόμενο που θα κάνει την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει, να προσελκύσει νέους πελάτες, να αυξήσει τις πωλήσεις της και να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της, κι όλα αυτά δίχως να δαπανήσετε πολλά χρήματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε από κοντά τις ανάγκες σας και να δημιουργήσουμε περιεχόμενο με video που θα τοποθετήσει την επιχείρηση και τα προϊόντα σας πρώτα στο μυαλό του ντόπιου ή του επισκέπτη-καταναλωτή.



Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook και βρείτε ενδιαφέρουσες λύσεις και προτάσεις για την επιχείρησή σας.