Για περισσότερα από 40 χρόνια, η οικογένεια Βασιλάκη δραστηριοποιείται στην κατασκευή πάσης φύσεως εξαρτημάτων, εργαλείων, υλικών, προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη από το χώρο της βιομηχανίας, βιοτεχνίας, γεωργίας & κτηνοτροφίας, δόμησης & κατασκευών, διακόσμησης κ.α..

Ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο των μηχανικών κατασκευών, η εταιρεία εξελίχθηκε, αναπτύχθηκε και κατάφερε, από την επισκευή ή κατασκευή απλών εξαρτημάτων για επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη, να αποτελεί στις μέρες μας ένα σημαντικό συνεργάτη μεγάλων παραγωγικών και τεχνικών επιχειρήσεων, εμπορικών εταιρειών, ακόμη κι ελεύθερων επαγγελματιών.

Πλέον, διαθέτοντας ιδιόκτητο κατασκευαστικό κι αποθηκευτικό χώρο άνω των 1.500 τ.μ., εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και μια αφοσιωμένη και σταθερή ομάδα ανθρώπων, προσφέρει λύσεις σε ιδιώτες και διευκολύνει τη λειτουργία και ανάπτυξη αρκετών επιχειρηματικών κλάδων στη Νάξο και τις Κυκλάδες, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δομικές και μηχανικές κατασκευές, επισκευές μηχανών, μηχανημάτων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, ακόμη και ποικίλα σε μορφή και σχέδιο, διακοσμητικά στοιχεία.

Βασικός στόχος της επανατοποθέτησης της ταυτότητας ήταν η σηματοδότηση μιας σύγχρονης, ολοκληρωμένης μονάδας υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στον τομέα της κατασκευής, κοπής και διαμόρφωσης κάθε είδους υλικού, εξοπλισμού ή εργαλείου, κύρια αποστολή της οποίας είναι η προσθήκη αξίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων και η ποιοτική αναβάθμιση κάθε πιθανού έργου, μέσα από την παροχή τελικών προϊόντων και εξατομικευμένων λύσεων.

Διαθέτοντας ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως εμπειρία και τεχνογνωσία, καινοτόμες εφαρμογές και σύγχρονες μεθόδους, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, δυνατότητες κάλυψης πολυποίκιλων αναγκών, υλοποίησης σύνθετων έργων με απαιτήσεις και παραγωγής απόλυτα προσαρμοσμένων λύσεων και προϊόντων σε μεγάλο τιράζ, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας, με απώτερο στόχο να διευρύνουν την απήχησή της και να επεκταθούν πέρα από τα σύνορα της τοπικής αγοράς.

Για το λόγο αυτό, επικοινώνησαν μαζί μας, προκειμένου να τους βοηθήσουμε στην ενίσχυση της εικόνας, στην ενδυνάμωση της φήμης, στη διείσδυση σε νέες αγορές, στην πληροφόρηση του κοινού για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν, δεδομένης της μηδαμινής προβολής και της χαμηλής αναγνωρισιμότητας της επιχείρησης, πέρα από το νησί της Νάξου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου πλάνου επικοινωνίας, που μεταξύ άλλων, περιελάμβανε το σχεδιασμό κι ανάπτυξη νέας ταυτότητας, καθώς και την κατασκευή μιας νέας εταιρικής, ενημερωτικής ιστοσελίδας, προκειμένου να αποκτήσει η επιχείρηση ψηφιακή παρουσία.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την ταυτότητα, η επιχείρηση είχε μια παλιά κι αντιεπικοινωνιακή ονομασία, με ελλιπή αισθητική και φτωχό σχεδιασμό, αδύνατα οπτικά στοιχεία που δεν σχετίζονταν με τη φιλοσοφία, το ύφος, τη δυναμική, τη στρατηγική τοποθέτησης και τους στόχους της εταιρείας.

Έτσι, οι ιδιοκτήτες μάς ανέθεσαν το συνολικό σχεδιασμό νέου λογοτύπου, με ταυτόχρονη αλλαγή ονόματος.

Βασικός στόχος της επανατοποθέτησης της ταυτότητας ήταν η σηματοδότηση μιας σύγχρονης, ολοκληρωμένης μονάδας υψηλής τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης στον τομέα της κατασκευής, κοπής και διαμόρφωσης κάθε είδους υλικού, εξοπλισμού ή εργαλείου, κύρια αποστολή της οποίας είναι η προσθήκη αξίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων και η ποιοτική αναβάθμιση κάθε πιθανού έργου, μέσα από την παροχή τελικών προϊόντων και εξατομικευμένων λύσεων.

Έτσι, προέκυψε η ανάγκη ανάπτυξης κι ενός εταιρικού tagline που θα συνοδεύει το νέο λογότυπο, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η ταυτότητα και να σηματοδοτηθεί καλύτερα η φιλοσοφία, ο χαρακτήρας και το ύφος της επιχείρησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργική ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε στο σχεδιασμό αρχικών προτάσεων, όπου παρουσίασε και νέο προτεινόμενο εταιρικό slogan.

Με την πλήρη αποδοχή κι έγκριση της επιχείρησης, το νέο brand name της εταιρείας είναι Machine Crafts, δίνοντας έναν ξεκάθαρο τόνο και ύφος ανανέωσης της ταυτότητας κι ενίσχυσης του profile, με τη χρήση αγγλικών λέξεων, συνοδευόμενο από το tagline “Δημιουργίες δια χειρός και μηχανής.

Η εικαστική πρόταση που επικράτησε κι εγκρίθηκε, αφορά σε μια εξ’ ολοκλήρου μοναδική προσέγγιση που χαρακτηρίζεται απο έντονα καλλιτεχνικό ύφος με ιδιαίτερες γραμμές, σύνθετο σχεδιασμό σε industrial τόνο, με χρώματα και γραμματοσειρά που εκπέμπουν δυναμική, αποτελεσματικότητα, εμπειρία, απόδοση κι εμπιστοσύνη.

Ένα εικαστικό στοιχείο, ο διαβήτης, χαρακτηριστικό της τεχνικής αρτιότητας, του άριστου σχεδιασμού, της ακρίβειας στην εκτέλεση, της επιτυχούς υλοποίησης, κυριαρχεί στο νέο λογότυπο, ενταγμένος σχεδιαστικά ως γράμμα της νέας ονομασίας, με έξυπνο και δημιουργικό τρόπο, προκαλώντας έντονα θετικά ερεθίσματα, αφού συνδέει την επιχείρηση στο μυαλό των καταναλωτών με την ποιότητα, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, την αξιοπιστία και τη συνέπεια.

Το έντονο πορτοκαλί χρώμα συμβάλλει κι αυτό στη σηματοδότηση μιας επιχείρησης της βαριάς βιομηχανίας που γίνεται όμως οικεία, φιλική, μοντέρνα και πιο προσεγγίσιμη από τον απλό καταναλωτή.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, η ομάδα της OPEN UP Communications προχώρησε και στη δημιουργία ενός συνοπτικού brand manual, με οδηγίες χρήσης και παρουσίαση εφαρμογών του νέου λογοτύπου.

Στη συνέχεια, η digital marketing ομάδα της OPEN UP Communications ανέλαβε το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή μιας εταιρικής, πληροφοριακής ιστοσελίδας, με αναλυτική περιγραφή και παρουσίαση του profile, των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων, των προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και των έργων της επιχείρησης.

Σχεδιασμένη για εύκολη και γρήγορη πλοήγηση, σε μοντέρνο ύφος και με επίκεντρο την άμεση ενημέρωση των χρηστών και την ανταπόκριση στις ανάγκες τους, η νέα ιστοσελίδα https://machinecrafts.gr δίνει το στίγμα της ανανέωσης και της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, εισάγοντάς την στον ψηφιακό κόσμο.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχή ολοκλήρωση των έργων και για την αμέριστη αποδοχή κι ικανοποίηση από τους ίδιους τους ανθρώπους της επιχείρησης για το εξαιρετικό αποτέλεσμα, τους οποίους κι ευχαριστούμε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν την OPEN UP Communications.



Επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook και βρείτε ενδιαφέρουσες λύσεις και προτάσεις για την επιχείρησή σας.